CB, PMR a HAM stretnutie – vydarená akcia

 

Rok s rokom sa opäť stretol, ten starý odišiel a nový priniesol pre nás už tradičné stretnutie priaznivcov CB, PMR a HAM vysielania. Už po pätnásty raz, sme sa stretli v Trenčianskej Teplej, miestna časť Dobrá v priestoroch bývalej školy na stretnutí priateľov vysielania na týchto pásmach.

Tohtoročné jubilejné 15. stretnutie , ktoré zorganizoval náš OCBR stredné považie, sa nieslo v duchu priateľstva a zmierenia, nakoľko sa nám podarilo presadiť myšlienky, že pásmo CB a HAM je veľmi úzko prepojené nadšencami, ktorý pracujú v oboch kategóriách a z oblasti CB je neustály prílev nových členov do radov HAM priaznivcov. Stále podporujeme našich mladších členov o vstup na licencované pásma a k získaniu licencie. Nesmierne nás teší, že aj po získaní oprávnenia a licencie, na pásmo CB nezabudli a sú aktívni naďalej.

Aj 15. Jubilejné stretnutie sa začalo tak ako vždy, zabezpečením a potvrdením priestorov potom propagáciou na rôznych CB a HAM fórach, následnou prípravou prezenčnej listiny a visačiek. Poslednou fázou bola príprava priestorov na stretnutie. Aj napriek krutej zime sa nám podarilo všetko pripraviť tak, že o 8:00 mohli byť privítaní prví návštevníci a tradične pohostení.

Mal som obavy zo silných mrazov, ktoré vrcholili práve 7.1.2017 v deň nášho stretnutia, že sa podpíšu na účasti, našťastie moje obavy sa nepotvrdili a na stretnutie prišlo cca 50 nadšencov. Samozrejme, že ak by nebola taká tuhá zima, prišlo by viac ľudí, neskôr sme sa dozvedeli, že niektorí nemohli naštartovať autá a tým pádom sa na stretnutie nedostali – nevadí určite prídu nabudúce.

Samotné stretnutie potom prebiehalo v duchu priateľstva, stretnutí známych aj menej známych, vytvárali sa skupinky diskutujúcich, kúpychtiví si na burze zakúpili to, čo hľadali a dopoludnie prebiehalo v pokojnom duchu podávaní rúk, želaní, ale aj oboznamovaní, čo sa za ten rok udialo.

Počas dopoludnia prichádzali ďalší návštevníci a pre nás bolo nesmiernym, a veľmi milým prekvapením, že v takej tuhej zime sa prišiel pozrieť aj člen vedenia SCBR – Marconi / Martin/ z Partizánskeho. V tejto historickej chvíli sme urobili aj fotku, ktorú môžete vidieť v prílohe.

Ak mám teda celkovo zhodnotiť 15. jubilejné stretnutie, považujem ho za veľmi vydarené a aj podľa vyjadrenia zúčastnených, panovala spokojnosť. Stretnutie splnilo svoj cieľ – združovať priaznivcov vysielania bez ohľadu na frekvenciu. A tak je to správne, v tejto línii chceme pokračovať aj naďalej, chceme naučiť mladších kolegov základom vysielania a následne ich posunúť na vyššiu úroveň tak, aby život na našich frekvenciách pulzoval aj naďalej a priniesol nám všetkým radosť z vysielania, ale potom následne aj z osobného stretnutia napríklad aj na takom stretnutí aké organizuje  OCBR stredné Považie.

Na záver Vás chcem všetkých pozvať aj na 16. Stretnutie priaznivcov vysielania, ktoré sa bude konať opäť v Dobrej, pravdepodobne dňa 30.12.2017 od 8,oo do 12.oo hod .

S pozdravom © Demonn 2017

 

Doplnené a redakčné úpravy, Pupáčik 2017