8. Slovenska TruckShow

8. Slovenska TruckShow bola prvou TruckShow, na ktorej sme sa podielali. Bola to prvá akcia tak veľkého formátu, s množstvom ľudí, techniky a úloh, akú sme doteraz nerobili.

Niekedy v zime na prelome rokov 2002 a 2003 som spolu s Demonom napísal na adresu organizatora TruckShow. Ponukli sme spojenie na trati. Potom bolo dlho ticho a predpokladal som, že organizátor nás nepotrebuje. Začiatkom mája 2003 sa nám ozval JUDr. Škultéty, aby s nami nadviazal spoluprácu. Požadoval po nás :

  1. zabezpečenie registrácie prihlásených vodičov a truckov
  2. zabezpečenie spojenia a riadenie kolóny truckov počas spanilej jazdy
  3. nedeľný športový program, ktorý by bol iný ako ten, ktorý poznal.

Na prípravu nám ostávalo veľmi málo času, ale povedali sme si (Mitrak, Démon, Pentagon a ja - Pupáčik), že do toho ideme. Zhruba za 1 mesiac som stihol pripraviť logistiku (plán akcie, činnosť počas jednotlivých dní, úloha každého zúčastneného, kto kde bude kedy stáť a čo tam bude robiť, propozície pre vodičov kamiónov a propozície pre nás, aby každý vedel, čo má kedy a kde robiť), Pentagon nám vybavil na dôležitých dopravných uzloch policajtov (na riadenie premávky). Spanilá jazda prebiehala len z Jankovho Vŕšku cez Trenčín do Tr. Teplíc a po tej istej trase späť. Po všetkých dôležitých križovatkách stáli naši ľudia, ktorí mali riadiť premávku. Taký nedeľný program, aký sme my vymysleli, Jankov Vŕšok ešte nevidel. To všetko sme stihli vypracovať za mesiac a mesiac čo mesiac sme sa stretali na schôdzach a pilovali podrobnosti.

Nastal deň "D". Bez zmätkov by to samozrejme nešlo, ale registrácia začala ako-tak fungovať aj vďaka môjmu synovi a dcére. (Čo nám JUDr. Škultéty vytkol - "Čo tu robia tie deti !"). Nakoniec sme mali všetko zaregistrované , nahodené v notebooku, vytlačené zoznamy a pod. Smelo som mohol ísť o 02:00 v sobotu domov, aby som sa aspoň trošku vyspal, lebo o 06:00 som musel byť naspäť. Ako prebehla spanilá jazda ani neviem, lebo som sa toho strašne bál. Aby niekto nenabúral a pod. Je pravda, že už vtedy sme mali policajný doprovod vpredu a vzadu, ale ja som sa o nich dozvedel dosť neskoro. Nakoniec spanilá jazda dopadla nad očakávanie dobre. Zaparkoval som trucky v Trenčianskych Tepliciach , vodiči sa rozbehli n akulturny program. Poobede sme sa vratili bez nehody naspäť na Jankov Vŕšok. Pred večerom, keď už naša sobotná úloha skončila, debatovali sme o sobote o spanilej jazde a pod. aj pod Mohylou. Stalo sa, dokonca, že Démon poskytol interview aj renomovanej televízii. Večer bol kultúrny program, diskotéka a pod.

Nedeľné ráno bolo pre niektorých ťažké. Niekto dospával v aute, niekto na stole. V nedeľu sme sa stihli naraňajkovať, potom ešte chvíľu stráviť raňajky a išli sme spolu pod mohylu. Tam sme si opätovne povedali čo nás v nedeľu čaká, urobili sme si spoločné foto a rozišli sme sa, každý na svoje stanovisko. Nedeľa prebehla excelentne, za čo sa musím všetkým zúčastneným poďakovať. Po skončení pretekov, keď som vyhodnotil výsledky, prebehlo v amfiteátri vyhodnotenie TruckShow a jej ukončenie. My sme sa tiež zbalili a spooločne sme odišli domov - pekná akcia za nami.

Toto bola naša prvá TruckShow, na ktorej sme sa začali učiť, ako takéto akcie pripravovať. Tie ďalšie boli už len zložitejšie a ťažšie.

© Pupáčik 2005